Fritid

Gårdens omgivningar
Tyfta Östergård består i huvudsak av skogsmark. Börjar man en vandring bakom gården så kommer man snart till bergen i skogen. Står man då på en topp så ser man en ö med bara berg och skog: bostadshus och samhällen är väl gömda i dalarna. Man ser långt ut över havet och sitter man där med sin lilla picknick ger det en underbar, avslappnad känsla av ostördhet. Vill man promenera till havet för att ta sig ett bad så finns det små promenadstigar genom betes- och skogsmarker.

Arrangemang-Aktiviteter
På gården finns det möjlighet att delta kreativa workshops, gå på vildsafari under ledning av er värd Mats Lekander eller kom med en liten grupp och delta i en lantlig femkamp.

Workshops: Pilflätning där vi tillverkar dekorativa dörrkransar eller granklädda julbockar; målning med akvarell- eller oljefärg, stöpa ljus.

Viltsafari: Efter övernattning i ett av de komfortabla rummen startar promenaden så snart det är ljust. I skogen finns det älg, rådjur, räv, grävling. Frukost i en koja i skogen eller efter hemkomst.

Lantlig femkamp utformas efter gästernas önskemål. Lerduveskytte, lastning av timmerstockar med skogskran, Fågelholksbygge mm.

Golfpaket i samband med boende på gården.

Åstols rökeri: På sommaren möjlighet att boka besök på Åstols Rökeri där man äter rökta räkor och ser på uppträdande av kända artister i härlig skärgårdsmiljö.